Štvrtok 19. septembra, 2024
Lietadlo Rynair (foto: Alexander Jonsson)
Lietadlo Rynair (foto: Alexander Jonsson, GFDL 1.2)

Ryanair rozširuje svoje letecké trasy: Poprad – Londýn Stansted

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair ohlásila plány na otvorenie pravidelnej linky medzi Popradom a londýnskym letiskom Stansted. Táto novinka prináša nádej a očakávanie pre cestujúcich a región, ktorý sa teší na spojenie s jedným z najvýznamnejších európskych letovísk.

Podľa informácií zverejnených na portáli Airways.cz sa Ryanair chystá uviesť túto trasu do prevádzky už počas zimnej leteckej sezóny. V rámci svojich plánov počíta so začiatkom prevádzky 1. novembra a plánuje lietať až do 30. marca. Ak bude táto nová linka úspešná, existuje vysoká pravdepodobnosť, že sa stane súčasťou dlhodobého letového rozvrhu.

Cestujúci sa budú môcť tešiť na dva lety týždenne. Konkrétne, lety budú vykonávané v stredu o 17:05 a v sobotu o 12:05 z Popradu do Londýna. Návratové lety budú realizované v rovnaké dni, pričom stredajšie lety budú odchádzať o 12:10 a sobotné o 07:05. Celková doba letu sa očakáva byť približne dve a pol hodiny.

Cestovanie medzi týmito dvoma destináciami sa stane cenovo dostupnejšie vďaka nízkym cenám leteniek od Ryanairu. Najlacnejšie jednosmerné letenky sa budú predávať za 26 eur, avšak v niektorých termínoch môžu stúpať až na 93 eur. Cestujúci tak budú mať možnosť vybrať si z rôznych cenových možností podľa svojich potrieb a preferencií.

Táto nová linka nie je významná len pre cestujúcich z regiónu, ale aj pre samotné letisko v Poprade. Ryanair sa týmto krokom stáva jedným z hlavných hráčov na tomto letisku a prispeje k jeho rastu a rozvoju. Spolu s existujúcou pravidelnou linkou do Londýna, ktorú prevádzkuje maďarská nízkonákladová spoločnosť WizzAir na letisko Luton, sa popradské letisko stáva významným spojovacím uzlom pre cestujúcich medzi Slovenskom a Veľkou Britániou.

Prečítajte si aj