Streda 16. októbra, 2024
Vytvorenie poriadku a krásy - dokonca aj v malom kútiku vášho domova - je jedným zo spôsobov, ako si zdvihnúť náladu (Biba Kayewich)

8 jednoduchých spôsobov, ako si zlepšiť náladu

Potrebovali by ste povzbudiť? Trochu úsmevu? Trochu bezstarostnosti? Kto by nepotreboval, však? Možno je to jednoduchšie, ako si myslíte.

Zlepšiť si náladu môže byť také jednoduché, ako prejsť sa okolo bloku alebo si dať horúcu sprchu. Ak si chcete ľahko zlepšiť náladu, vyskúšajte jeden z týchto jednoduchých nápadov.

Napíšte si zoznam

Veďte si priebežný zoznam svojich obľúbených vecí. Možno je to vôňa čerstvej kávy, ktorá sa ráno varí, smiech vašich detí, pekne píšuce pero, alebo chladivé kúpanie v bazéne. Vždy, keď si spomeniete na niečo, čo vo svojom živote skutočne milujete, pridajte to do zoznamu.

Ja mám svoj na poslednej strane denníka, takže si ho môžem kedykoľvek prelistovať a buď pridať ďalší, alebo si ho prečítať a tešiť sa z jednoduchého šťastia, ktoré sa dá nájsť v tomto zázračnom živote.

Vyhľadávajte humor

Akokoľvek radi konzumujete humor – obľúbený seriál, stand-up komédia, otcovské vtipy, čítanie vtipných príbehov, novinové komiksy, internetové mémy alebo sa jednoducho radi smejete s milovanou osobou – zistite, čo vás rozosmeje, a ponorte sa do toho. Smiech je predsa najlepší liek.

Niečo zorganizujte

Vyberte si veľmi malé, bezpečné miesto v domácnosti, ktoré chcete upratať: neustlanú posteľ, preplnený príručný stolík, neporiadok v zásuvke alebo predsieň plnú topánok. Venujte niekoľko minút rýchlemu upratovaniu a potom sa obdivne obzrite, čo ste urobili. Keď sa z chaosu vytvorí poriadok, povznáša to ducha.

Prejdite sa

Obujte si topánky a vyjdite z dverí. Pokračujte ďalej. Choďte na krátku alebo dlhú prechádzku, ale jednoducho choďte. Jazdíte skôr na bicykli? Urobte si výlet na bicykli.

Pohyb na čerstvom vzduchu je jedným z najjednoduchších a najľahších spôsobov, ako rozprúdiť endorfíny. Bonusové body získate, ak necháte telefón doma.

Zavolajte priateľovi

Vezmite telefón a zavolajte blízkej osobe. Spojenie je dôležité. Zavolajte niekomu, s kým ste už dlho nehovorili, niekomu, o kom viete, že by potreboval jednoduché „Ahoj. Ako sa máš?“ Zdvihnete náladu hneď dvom ľuďom.

Urobte si prestávku

Niekedy je potrebné urobiť niečo iné – hoci len na jeden deň. Urobte si prestávku, vyrazte do prírody, upratujte doma, doprajte si deň v kúpeľoch (aj doma), robte čokoľvek, čo vás omladí a zmení. Malá zmena môže byť veľmi dôležitá.

Rozmaznávajte sa

Vychutnajte si perličkový kúpeľ alebo teplú sprchu a nechajte sa unášať relaxačnou vodou. Kúpte sa tak dlho, ako budete chcieť. Je úžasné, ako sa váš pohľad dokáže zmeniť po príjemnej horúcej sprche alebo kúpeli.

Nechajte to tak

Veci, ktoré zaťažujú nášho ducha, majú najčastejšie pôvod v nás. Pozrite sa do svojho vnútra a zistite, či tam nie je niečo, čoho sa môžete vzdať. Veci ako očakávania od druhých, hnev, smútok, strach alebo žiarlivosť nám škodia dovtedy, kým sa ich držíme. Nemusí to byť jednoduché, ale ak dokážete tieto veci v sebe aspoň rozpoznať, ste už viac ako v polovici cesty.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj