Streda 16. októbra, 2024
Na snímke poslanec Igor Matovič (Slovensko, Za ľudí, KÚ). (Foto: FB / OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)

Facebooková stránka hnutia Slovensko už funguje. Meta odmietla, že by ju zablokovala na niečí podnet

Sociálna sieť Facebook v stredu (9. 10.) zablokovala stránku opozičného hnutia Slovensko. Podľa predsedu Igora Matoviča k zablokovaniu prišlo bez akýchokoľvek predchádzajúcich upozornení. Na stránke je približne 228-tisíc sledovateľov. „Haščák z Penty spolu s vládnou mafiou sa o odstrihnutie nášho hnutia od ľudí snažia permanentne. Zrejme tentokrát boli úspešní,“ skonštatoval predseda hnutia na sociálnej sieti.

Ďalej poznamenal, že ako koalícia, tak aj progresívci sa snažia zamedziť prístup predstaviteľom hnutia do diskusných relácií v TV, správ, či iných médií. Deje sa tak podľa neho kvôli tomu, že hnutie Slovensko je jediné skutočné protikorupčné hnutie.

„Sme doslova Zakázané hnutie. Opozícia s koalíciou nás spoločne vyblokovali z akýchkoľvek politických relácií v TV. V správach máme len zlomok priestoru. Live prenosy z tlačoviek tak v 1/1000 v porovnaní s ostatnými. V ostatných médiách v moci Penty či progresívcov sme skoro vôbec neni a keď, tak naschvál negatívne. A teraz sme zablokovaní aj na FB,“ napísal Matovič.

Člen hnutia Marek Ševčík poznamenal, že si nie sú vedomí porušenia žiadnych pravidiel a krok sociálnej siete ich prekvapil. Hnutie komunikuje so správcami, aby problém čo najskôr odstránili.

Spoločnosť Meta vyvrátila informácie, že by stránku hnutia Slovensko zablokovala na niečí podnet. „Vyskytol sa dočasný technický problém, ktorý viedol k tomu, že sa niektoré stránky naprieč celým svetom nenačítali správne,“ uviedla pre SME. Problém bol napokon ešte v stredu odstránený a vlastníkom dotknutých stránok sa za spôsobené nepríjemnosti ospravedlnila.

„Sme späť . Zlomiť sa nedáme!! ĎAKUJEME, že ste s nami,“ znel prvý príspevok po obnovení stránky.

Prečítajte si aj