Utorok 8. októbra, 2024
Jon Bon Jovi prichádza na otvorenie výstavy „Bon Jovi Forever“ v Rock and Roll Hall of Fame and Museum, 8. júna 2024 v Clevelande v štáte Ohio, USA. (Foto: Duane Prokop/Getty Images)
»

Dojímavý príbeh: Jon Bon Jovi zachránil ženu, ktorá sa chcela pokúsiť o samovraždu (+Video)

Známy americký spevák Jon Bon Jovi záchranil ženu tesne predtým, ako sa skokom z mosta pokúsila o samovraždu. 

V septembri šesťdesiatdvaročný spevák natáčal v Nashville videoklip k piesni „The People’s House“. Zhodou okolností na vonkajšej konštrukcii mosta blízko pri lokalite nakrúcania stála osoba, pravdepodobne tesne pred skokom dole. Okolo nej prešlo niekoľko osôb, ale nikto jej nevenoval zvláštnu pozornosť.

V jednom momente si však osobu všimla žena, s ktorou Bon Jovi prechádzal okolo. Na záberoch videa je vidieť, ako s ňou Bon Jovi pristúpi k žene v modrom. Tá je síce otočená smerom k vode, ale keď sa priblížia, všimne si ich. Bon Jovi ju zamávaním pozdraví a ona mu pozdrav opätuje.

Potom sa spevák zastaví niekoľko metrov od nej a nakloní sa cez zábradlie. Členka Bon Joviho tímu, ktorú denník The Tennessean označil za asistentku produkcie, k žene pristúpi bližšie a všetci traja sa zhovárajú.

Asi po pol minúte asistentka produkcie položí žene ruku na chrbát a pomôže jej otočiť sa tak, aby stála čelom k mostu. Po ďalšej diskusii ju Bon Jovi s asistentkou chytia za ruky a cez zábradlie prenesú späť na chodník na moste.

Zachránená žena a Bon Jovi si potom povedia ešte niekoľko slov a dlho sa objímajú. Následne spoločne odídu.

Policajné oddelenie mesta Nashville na sociálnej sieti informovalo, že Bon Jovi a jeho tím presvedčili neidentifikovanú ženu, aby „zišla z rímsy nad riekou Cumberland do bezpečia“. Polícia nezverejnila o žene ďalšie bližšie informácie a rovnako neobjasnila jej možný motív. Tiež nie je známe, o čom presne sa spevák so ženou zhovárali. 

Podľa miestnej televíznej stanice WSMV na miesto činu práve mierili policajné jednotky a hasiči po tom, čo dostali telefonát upozorňujúci na možný pokus o samovraždu.

Bon Joviho zástupcovia pre viacero médií uviedli, že spevák sa k záležitosti nebude vyjadrovať.

Most, na ktorom sa celá udalosť odohrala, bol v roku 2014 premenovaný na počesť Johna Seigenthalera – významného novinára zo štátu Tennessee, ktorý v 50. rokoch minulého storočia počas reportáže pre denník The Tennessean zachránil život samovrahovi práve na tejto stavbe.

Anonymný zdroj uviedol, že Bon Jovi v rámci svojej nadácie JBJ Soul Foundation v minulosti  absolvoval pokročilý výcvik v oblasti krízových kontaktov s ľuďmi.

Spevák nadáciu založil v roku 2006 s cieľom pomôcť ľuďom na ulici, nájsť ich skrytý potenciál a pomôcť im vrátiť sa späť do normálneho života. Mnohí fanúšikovia na sociálnych sieťach v roku 2021 zdieľali virálne video, keď počas pandémie COVID-19 Bon Jovi umýval riad v jednej zo svojich jedální pre bezdomovcov v rodnom New Jersey.

Prečítajte si aj