Štvrtok 19. septembra, 2024
Tibor Gašpar (Screenshot fotografie uverejnenej na oficiálnej FB stránke Tibora Gašpara)

Exprezident policajného zboru Gašpar bol prepustený

Bývalého prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara prepustili z policajného zadržania. Túto správu zverejnil na sociálnej sieti jeho advokát Marek Para, ako aj jeho syn Pavol Gašpar.

Podľa Marka Paru sa prokurátor nezhodol s názorom vyšetrovateľa a nevidel dostatočné dôvody na to, aby momentálna deviatka na kandidátke Smeru zostala ďalej zadržiavaná.

Tibor Gašpar informoval vo videu zdieľanom na sociálnej sieti, že ho dnes okolo 14:00 prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prepustil. Dodal, že viac informácií poskytne v nasledujúcich dňoch.

„Naďalej zostáva obvinený. Podali sme sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry“,​ povedal Gašparov advokát pre spravodajskú agentúru TASR.

Predseda Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ján Hrubala rozhodne o návrhu na vzatie do väzby v prípade obvineného Romana Stahla v nedeľu. Okrem Tibora Gašpara a Romana Stahla je obvinený aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Bödörovi a Gašparovi boli predložené obvinenia týkajúce sa troch prípadov kvalifikovaných ako prečin podplácania. V týchto prípadoch sa jedná o úplatky vo výške minimálne 110-tisíc eur. Tretiemu obvinenému, Stahlovi boli predložené obvinenia za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalšie tri skutky, ktoré sú kvalifikované ako zločin prijímania úplatku.

Prečítajte si aj