Sobota 5. októbra, 2024
Na snímke minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). (Foto: FB / Matúš Šutaj Eštok)

Šutaj Eštok: Zdravotníctvo potrebuje energického a dravého človeka

Zdravotníctvo na Slovensku potrebuje energického a dravého človeka, ktorý výzvami v rezorte pohne. V súvislosti s avizovanou demisiou ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) to v sobotu vyhlásil minister vnútra SR a predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

„Preto chceme v Hlase nájsť takého človeka, ktorý bude spĺňať všetky tieto atribúty a nebude sa báť do tohto náročného kresla si sadnúť,“ vyhlásil Šutaj Eštok s tým, že rezort zdravotníctva je podľa neho na Slovensku najťažším.

Rozhodnutie ministerky Dolinkovej o jej ďalšom smerovaní necháva predseda strany podľa svojich slov na nej. Pripomenul, že Dolinková má nárok na poslanecký mandát.

Dolinková oznámila podanie demisie v piatok (4. 10.). Prezidentovi ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. Prezident SR Peter Pellegrini pre TA3 uviedol, že jej demisiu neprijme, kým predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) nepredstaví adekvátnu náhradu.

Prečítajte si aj