Piatok 27. septembra, 2024
(Screenshot: FB / Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Policajná hliadka v Revúcej resuscitáciou zachránila život 59-ročnej žene

V meste Revúca sa policajnej hliadke podarilo zachrániť život 59-ročnej žene, ktorá skolabovala na ulici. Policajti žene poskytli do príchodu záchranárov prvú pomoc i resuscitáciu. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Policajná hliadka z revúckeho obvodného oddelenia v stredu (25. 9.) na Komenského ulici pátrala po páchateľovi krádeže. Policajti si všimli osobu ležiacu na zemi a okolo nej hlúčik ľudí, následne zistili, že 59-ročná žena na mieste skolabovala.

„Po kontrole vitálnych funkcií začal jeden z členov hliadky s resuscitáciou, kým druhý zabezpečoval informačný tok s operačným strediskom záchrannej služby. Po niekoľkých minútach na miesto prišlo vozidlo rýchlej zdravotníckej pomoci a záchranári pokračovali v oživovaní,“ priblížila polícia.

Záchranárom sa ženu podarilo prebrať, v súčasnosti je hospitalizovaná v nemocnici v opatere lekárov. „Podľa ich vyjadrenia boli z hľadiska jej záchrany rozhodujúce práve prvé minúty,“ skonštatovala polícia.

Prečítajte si aj