Nedeľa 22. septembra, 2024
Na snímke zbúraný most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička. (Foto: FB / Mesto Banská Bystrica)

Banská Bystrica: Poškodený most v Kremničke zbúrali, odvážajú zvyšnú suť

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý uzavreli pre havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním, je zbúraný. V súčasnosti odvážajú zvyšnú suť. V nedeľu predpoludním o tom informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

Dodala, že v sobotu (21.9.) v nočných hodinách sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie. „Zatiaľ čo pracujú na odvezení zvyšnej sute, postupne začínajú aj s čistením vozovky,“ spomenula s tým, že Národná diaľničná spoločnosť následne osadí zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky.

Demolovať most začali v sobotu (21.9.) v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej sume 231.000 eur s DPH sa starala spoločnosť Metrostav Slovakia.

Banskobystrická krajská polícia v nedeľu popoludní na sociálnej sieti poznamenala, že cesta I/69, stará cesta, je v súčasnosti v smere od Zvolena na Banskú Bystricu prejazdná. Obmedzenia na rýchlostnej ceste R1 však platia aj naďalej a táto cesta je stále pre motoristov uzavretá.

Kremničiansky most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli

Prečítajte si aj