Štvrtok 19. septembra, 2024
Screenshot fotografie z oficiálnej FB stránky Nemocnica Bory

Všeobecná zdravotná poisťovňa sa dohodla s Nemocnicou Bory na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti

Od 8. augusta je pre poistencov VšZP v Nemocnici Bory dostupná komplexná zdravotná starostlivosť. Poisťovňa tak preplatí poistencom hospitalizácie aj operácie. Podľa vyjadrení VšZP sa k zazmluvneniu urgentného príjmu pristúpi automaticky po splnení podmienok nemocnicou.

VšZP na svojich stránkach potvrdila, že majú poistenci „ k dispozícii plný rozsah zdravotnej starostlivosti vo všetkých ambulanciách, a to vrátane stacionárov a operačných výkonov, ktoré sú poskytované v jednodňovej zdravotnej starostlivosti, ako aj ústavnú zdravotnú starostlivosť – hospitalizácie a operácie.“

Postupné zazmluvňovanie zdravotnej starostlivosti bolo v utorok 7. 8. ukončené podpísaním dodatku o zazmluvnení ústavnej zdravotnej starostlivosti, na základe ktorej môžu poistenci VšZP využívať služby nemocnice od 8. 8. 2023.

Dohodu s VšZP potvrdil aj generálny riaditeľ nemocnice Bory Ľuboš Lopatka. „Vítame, že Nemocnica Bory od dnešného dňa môže poskytovať lôžkovú zdravotnú starostlivosť aj pre poistencov VšZP. Je to výborná správa pre pacientov a súčasne aj našich zdravotníkov, ktorí nikdy nechceli deliť pacientov podľa zdravotných poisťovní.“

Obe strany sa dohodli na sprístupnení termínov vyhradených pre poistencov VšZP vo všetkých ambulanciách. Služby budú dostupné aj prostredníctvom mobilnej aplikácie VšZP.

Súkromným zdravotným poisťovniam Dôvera a Union sa podarilo zazmluvniť komplexnú zdravotnú starostlivosť vrátane ústavnej starostlivosti ešte v marci 2023.

Prvých pacientov privítala Nemocnica Bory už v marci tohto roka a o služby najmodernejšej nemocnice malo v rámci predregistrácie záujem takmer 90-tisíc pacientov. 

Prečítajte si aj