Nedeľa 22. septembra, 2024
Pohľad z mosta Marienbruecke cez roklinu Poellat neďaleko zámku Neuschwanstein, Nemecko (Foto: Leonhard Simon/Getty Images)

Česká profesionálna gymnastka spadla pri pokuse o „dokonalú fotografiu“ z výšky 70 metrov, zraneniam podľahla

Česká profesionálna gymnastka Natálie Štíchová šesť dní po páde zo 70 metrov podľahla svojim zraneniam. Na dovolenke so svojím priateľom a priateľmi sa pokúsila urobiť si selfie v nebezpečnej polohe pred zámkom Neuschwanstein v Nemecku.

Tragédia v rozprávkovom prostredí. Natálie Štíchová, 23-ročná česká profesionálna gymnastka, podľahla svojim zraneniam šesť dní po páde z výšky 70 metrov. Mladá žena spolu so svojím partnerom a ďalšími dvoma priateľmi vyliezla 15. augusta na vrch Tegelberg, aby si vychutnala úchvatný výhľad na zámok Neuschwanstein, ktorý sa nachádza na 200 metrov vysokom skalnom ostrohu neďaleko Füssenu v Bavorsku.

Obeť bola známa svojimi fotografiami dychberúcich krajiniek a nebezpečnými pózami na takýchto miestach. Podľa britského denníka Daily Mail sa športovkyňa pred pádom snažila urobiť „dokonalú instagramovú fotografiu“.

Nezvratné poškodenie mozgu

Podľa českého média Blesk stála mladá žena pri príprave selfie pred zámkom, ktorý inšpiroval rozprávku Šípková Ruženka, na jednej nohe, až kým nestratila rovnováhu a nespadla. Presné okolnosti pádu gymnastky však zostávajú záhadou. „Nikdy sa nedozvieme, či sa pošmykla, alebo sa odlomil kus skaly,“ vysvetľuje jeden z Natáliiných priateľov, ktorý bol svedkom tragédie.

Miestne médiá tvrdia, že Natálie Štíchová najprv pád prežila s „vážnymi zraneniami“. Do nemocnice ju rýchlo previezol vrtuľník. Keďže však mala príliš vážne poškodený mozog, rodina sa rozhodla odpojiť ju od prístrojov.

Natálie Štíchová bola vo svojej rodnej krajine známou športovou osobnosťou. Nedávno dokonca začala trénovať mladé gymnastky. „Bola neuveriteľná, všetci sme ju mali veľmi radi a nikdy ju neprestaneme milovať,“ uviedla jej matka na Instagrame. „Som hrdá na to, že si bola moja dcéra,“ dodala.

V príspevku na Facebooku vyjadrila smútok aj Česká gymnastická federácia. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že po tragickej nehode nás navždy opustila naša neuveriteľná priateľka, gymnastka, reprezentantka a trénerka Natálie Štíchová. Počas svojho krátkeho života rozdávala úsmevy, a tak si ju budeme navždy pamätať,“ uvádza sa v príspevku.

Tragická nehoda Natálie Štíchovej pripomína aj ďalšie. Dvadsiateho druhého júla minulého roka sa utopila 14-ročná tínedžerka Moe Sa Nay, keď sa pokúšala natočiť z vrcholu vodopádu Sinywa v juhovýchodnom Mjanmarsku (Barma), aby video ukázala svojej komunite odberateľov.

V októbri 2022 zomrel v Étretate (Normandia) aj 30-ročný indický turista, ktorý sa pokúsil urobiť si selfie z vrcholu známeho útesu.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj