Štvrtok 19. septembra, 2024
(Zľava) Bývalý prezident USA Donald Trump (Alex Wong / Getty Images), prezidentský kandidát Robert F. Kennedy ml. (AP Photo/ Darryl Webb), viceprezidentka Kamala Harrisová (Kevin Dietsch / Getty Images)
»

Trump a Harrisová sa dohodli na prvej debate, Kennedy vstúpil do Trumpovho tímu

Bývalý prezident Donald Trump v utorok uviedol, že jeho kampaň sa dohodla s tímom viceprezidentky Kamaly Harrisovej na septembrovej prezidentskej debate organizovanej televíziou ABC News.

V príspevku na serveri Truth Social Trump uviedol, že debata sa bude konať 10. septembra na stanici ABC vo Philadelphii v čase 21:00 (SELČ), a dodal, že pravidlá „budú rovnaké ako pri poslednej debate CNN“, ktoré sa v júni zúčastnil spolu s prezidentom Joom Bidenom. Debatéri budú stáť a kandidáti si nemôžu priniesť poznámky, uviedol Trump.

Kennedy a Gabbardová sa stali členmi Trumpovho tímu

Kampaň Donalda Trumpa v utorok potvrdila, že Robert F. Kennedy ml., pôvodne demokratický a potom nezávislý kandidát na prezidenta, a Tulsi Gabbardová, bývalá demokratická kandidátka na prezidentku, sa stali členmi jeho prezidentského tímu.

„Vzhľadom na to, že sa široká koalícia priaznivcov a podporovateľov prezidenta Trumpa rozširuje naprieč stranami, sme hrdí na to, že sa Robert F. Kennedy ml. a Tulsi Gabbardová stali členmi Trumpovho / Vanceovho tímu,“ uviedol vo vyhlásení pre The Epoch Times hlavný poradca prezidentskej kampane Brian Hughes.

Kennedy uviedol, že Trump mu ponúkol spoluprácu. „Bol som požiadaný, aby som šiel do tranzitného tímu, viete, aby som pomohol vybrať ľudí, ktorí budú riadiť vládu, a ja sa na to teším,“ povedal Kennedy počas rozhovoru s Tuckerom Carlsonom, bývalým moderátorom Fox News, ktorý má teraz populárny účet na X.

Harrisová a Walz vystúpia na CNN

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová spoločne so svojím „running mate“ guvernérom Minnesoty Timom Walzom plánujú uskutočniť prvý spoločný rozhovor, ktorý údajne povedie Dana Bashová, hlavná politická spravodajkyňa a moderátorka stanice CNN, vo štvrtok o 21:00 (SELČ).

Harrisová a Walz sa tento týždeň vydávajú na predvolebnú cestu autobusom, ktorý ich zavedie do Georgie, jedného z kľúčových štátov v boji o prezidentský post.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj