Sobota 21. septembra, 2024
ilustračná fotografia (Zdroj: Ikbal Alahmad / pexels)

Prokurátor podal obžalobu na ruského podnikateľa S. Salmanova, ktorý chcel od štátu vylákať 75 mil. eur

Prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na ruského podnikateľa Sergeja Salmanova pre zločin podvodu v štádiu pokusu. Od štátu chcel podľa prokuratúry vylákať viac ako 75 miliónov eur. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Krajskej prokuratúry Trenčín Marián Sipavý.

„S. S. prostredníctvom spriaznených osôb konajúcich v mene obchodnej spoločnosti vykonal celý rad úkonov s cieľom vylákať finančné prostriedky vo výške viac ako 75 miliónov eur prostredníctvom žaloby proti Slovenskej republike,“ uviedol hovorca.

Ako dodal, obžalovaný mal zabezpečiť vyhotovenie antedatovaných zmlúv s ruskou obchodnou spoločnosťou, ktoré boli spolu s ďalšími antedatovanými dokumentmi podkladom pre vypracovanie znaleckého posudku k údajnému ušlému zisku spoločnosti.

Sergeja Salmanova už v minulosti právoplatne odsúdili za podplácanie a neoprávnené vyplatenie nadmerného odpočtu DPH. V marci 2023 dostal okrem peňažného trestu aj súhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní siedmich rokov.

Prečítajte si aj