Nedeľa 22. septembra, 2024
Národná rada Slovenskej republiky, Bratislava (Foto: Rl91 / Wikipedia, GFDL)

Parlament otvorí svoje brány aj tento rok tradične 1. septembra

Brány budovy Národnej rady (NR) SR sa aj v tomto roku otvoria širokej verejnosti počas Dňa otvorených dverí (DOD). Naplánovaný je tradične na 1. septembra, v deň výročia prijatia Ústavy SR. Návštevníci si budú môcť v priestoroch budovy parlamentu a Bratislavského hradu pozrieť bežne neprístupné priestory. Uviedli to z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Okrem prehliadky parlamentu čaká na návštevníkov sprievodný program v areáli Bratislavského hradu, ktorý Kancelária NR SR pripravila v spolupráci s viacerými rezortmi. Priestory Západnej terasy Bratislavského hradu budú aj tento rok venované prezentácii poslaneckých klubov, kde sa návštevníci budú môcť stretnúť s poslancami NR SR. „Pri príležitosti 30. výročia uvedenia hlavnej budovy NR SR na hradnom vrchu do prevádzky pripravuje taktiež Parlamentný inštitút Kancelárie NR SR výstavu o sídle zákonodarného orgánu,“ priblížil odbor komunikácie.

Na Bratislavskom hrade si verejnosť bude môcť taktiež bezplatne pozrieť expozície Slovenského národného múzea a za bežných okolností nesprístupnené reprezentačné priestory Bratislavského hradu.

Prečítajte si aj