Sobota 21. septembra, 2024
Prezident SR Peter Pellegrini (uprostred) oficiálne otvoril Slovenský olympijský dom Maison Slovaque počas letných olympijských hier v Paríži v sobotu 27. júla 2024. Pri slávnostnom prestrihnutí pásky mu asistovali prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel (piaty zľava), minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS, druhý sprava), veľvyslanec Slovenska vo Francúzsku Ján Šoth (štvrtý zľava), generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathias Cormann (tretí sprava) a vodný slalomár Jakub Grigar (tretí zľava). (FOTO TASR - Kancelária prezidenta SR)

Prezident Pellegrini počas letných olympijských hier v Paríži otvoril Slovenský olympijský dom Maison Slovaque

Prezident SR Peter Pellegrini oficiálne otvoril Slovenský olympijský dom Maison Slovaque počas letných olympijských hier v Paríži v sobotu 27. júla 2024. Pri slávnostnom prestrihnutí pásky mu asistovali prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel, minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS), veľvyslanec Slovenska vo Francúzsku Ján Šoth, generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathias Cormann a vodný slalomár Jakub Grigar.

Prezident na svojej sociálnej sieti uviedol že 33. letné olympijské hry sa oficiálne začali. Drží slovenským športovcom palce, aby čo najlepšie reprezentovali Slovenskú republiku. „Verím, že hry sa budú niesť v duchu olympijskej myšlienky, ktorá do merania síl športovcov vniesla poctivosť, zmysel pre fair play a mierové spolužitie medzi ľuďmi a národmi. V starovekom Grécku sa počas hier zastavili všetky vojny – kiežby sa niečo také podarilo aj dnes,“ zhodnotil prezident SR.

„Členovia slovenskej olympijskej výpravy pochádzajú z rôznych kútov Slovenska, reprezentujú nás v rôznych športoch a majú rôzne názory na svet. A predsa si všetci obliekajú dres so slovenským dvojkrížom na hrudi, sú jedným tímom a vydávajú zo seba maximum v duchu fair play. Presne to je inšpirácia zo Slovenského olympijského domu v Paríži do vlasti, ktorá musí hľadať a nájsť jednotu napriek svojej rôznorodosti,“ dodal P. Pellegrini.

(Zdroj: FB / Peter Pellegrini)

Prečítajte si aj