Sobota 21. septembra, 2024
Na snímke štart 1. preteku kategórie 600 cc počas pretekov cestných motocyklov na Cene Slovenska na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni v nedeľu 28. júla 2024. (FOTO TASR - Edmund Örzsik)

Preteky cestných motocyklov: Cena Slovenska sa koná na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni (+Foto)

Od piatka (26. 7.) do nedele (28. 7.) sa v Orechovej Potôni na okruhu Slovakia Ring konajú preteky cestných motocyklov. V piatok boli na programe voľné tréningy, v sobotu kvalifikácie a prvé preteky. Nedeľa patrí zahrievacím tréningom, nazývanými aj Warm Up, po ktorých nasledujú druhé preteky.

V kategórii 600 cc sa v sobotňajšom preteku prebojovali na stupeň víťazov jazdci: Gábor Bence Kecskés (HUN), Leon Lambing (AUT) a Mateusz Molik (POL).

Na snímke pád poľského jazdca Pawla Skalku na Yamahe R6 v kategórii 600 cc. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)
Na snímke slovenský jazdec Tomáš Svitok na Honde CBR získal najlepšie umiestnenie 5. miesto v 1. preteku kategórie 600 cc. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)
Na snímke maďarský jazdec Gábor Bence Kecskés na Yamahe R6, víťaz 1. preteku kategórie 600 cc. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)

Po sobotňajšom preteku v kategórií superbikov sa na stupňoch víťazov umiestnili: Michal Filla (CZE), Oleg Pawelec (POL) a Jurand Kusmierczyk (POL).

Na snímke slovenský jazdec Juraj Knezovič na Kawasaki ZX10R v kategórii 1000 cc Superbike skončil na 15. mieste. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)
Na snímke slovenský jazdec Tomáš Tóth na Kawasaki ZX10R skončil v 1. preteku kategórie 1000 cc Superbike na 10. mieste. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)
Na snímke český jazdec Michal Filla na BMW, víťaz 1.preteku kategórie 1000 cc – Superbike. (FOTO TASR – Edmund Örzsik)

Celkové výsledky a viac informácií nájdete na stránke Slovakia Ring.

Prečítajte si aj