Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke poslankyňa KDH Martina Holečková. (Zdroj: FB / Martina Holečková)

M. Holečková: Ľudia na Slovensku živoria, vláda míňa peniaze na papaláške oslavy

Poslankyňa KDH Martina Holečková vyzýva vládu, aby zverejnila, na čo bolo použitých viac ako 400-tisíc eur, ktoré vláda minula na cyrilo-metodské slávnosti. Verejnosť má podľa KDH právo poznať, na čo konkrétne boli použité tieto peniaze.

„Ľudia na Slovensku sa skladajú na rekonštrukciu detskej neonatológie, organizujú zbierky pre svoje deti, blízkych, a pre tých najslabších, o ktorých sa má postarať štát. Ľudia musia zbierať plastové vrchnáky z fliaš, aby pomohli zdravotne znevýhodneným a v tomto čase si vládni politici zorganizujú oslavy za 400-tisíc eur, pričom nikto netuší, na čo konkrétne boli tieto peniaze použité. V čase, keď ľudia na Slovensku živoria a kolabuje štátny rozpočet považujem takéto nestransparentné míňanie peňazí za neprípustné. Vyzývam preto vládu, aby zverejnila na čo konkrétne bolo použitých viac ako 400-tisíc eur, ktoré boli minuté na cyrilo-metodské slávnosti. Ak tak vláda bezodkladne neurobí, tak sa na príslušné orgány obrátim so žiadosťou o tieto informácie podľa infozákona,“ hovorí poslankyňa KDH a odborníčka na sociálnu oblasť M. Holečková.

M. Holečková zároveň upozorňuje na možný klientelizmus, či dokonca korupciu. „Na slávnostiach na hrade Devín podľa oficiálneho programu vystupovali napríklad poslanec strany Smer Dušan Jarjabek, či skupina Čarovné ostrohy, ktorá dlhodobo vystupuje na mítingoch strany Smer. Verejnosť má preto právo poznať, koľko dostali za svoje vystúpenia zaplatené. Malo by to byť aj v záujme aj samotnej skupiny Čarovné ostrohy, aby vyvrátila podozrenia, že na mítingoch strany Smer hrala s vidinou budúcich zákaziek od štátu,“ dodáva M. Holečková.

Prečítajte si aj