Nedeľa 22. septembra, 2024
ilustračná fotografia (Zdroj: NPS / Kaiti Critz / wikipedia)

Pri obci Jarabá sa skúter zrazil s medveďom

Na ceste pri obci Jarabá v okrese Brezno došlo v nedeľu (7. 7.) v podvečerných hodinách k zrážke skútra s medveďom. Podľa informácií z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici sa pri udalosti zranili dve osoby.

Zranený je podľa informácií z HaZZ aj medveď. Operačný dôstojník Miroslav Rusnák dodal, že na mieste operoval aj zásahový tím pre medveďa hnedého. Doplnil, že cesta bola večer na mieste neprejazdná. Pri udalosti zasahovali traja príslušníci HaZZ s jedným kusom techniky.

51-ročného motocyklistu si prevzal záchranársky vrtuľník. Letecká záchranná služba Air Transport Europe (ATE) o tom informuje na svojom profile na sociálnej sieti.

Dodáva, že muž pri zrážke utrpel poranenie hlavy s krátkodobou stratou vedomia a ďalšie poranenia viacerých častí tela. „Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti pacienta preložili na palubu a s tzv. polytraumou ho letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici,“ uvádza s tým, že tam si ho prevzali lekári.

Prečítajte si aj