Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke iniciátor myšlienky Patrik Pauko počas príhovoru pred slávnostným podpisom Deklarácie o vzájomnej spolupráci a podpore pri cielenom posilňovaní odolnosti detí a mládeže na Slovensku 7. júna 2024 v Bratislave. (FOTO TASR - Martin Baumann)

Psychicky odolnejšie deti sú cieľom spolupráce 15 neziskových organizácií

Psychicky odolnejšie deti sú cieľom spolupráce 15 neziskových organizácií. V piatok podpísali Deklaráciu o vzájomnej spolupráci a podpore pri cielenom posilňovaní odolnosti detí a mládeže na Slovensku. Zaviazali sa vytvoriť spoločnú databázu dostupných a overených nástrojov, zdieľať ich a aktívne aplikovať v praxi, aby mohli slúžiť všetkým pri práci s deťmi a mládežou.

„Základným cieľom iniciatívy je prepojiť organizácie pri budovaní reziliencie detí a mládeže. Naším snom je zasiahnuť až 100.000 detí na Slovensku,“ uviedol iniciátor deklarácie Patrik Pauko. Ich víziou je nastupujúca generácia odolnejších a vnútorne vyrovnanejších jedincov, ktorí si veria a sú pripravení zdolávať životné výzvy.

Na snímke viceprimátorka mesta Bratislava Lenka Antalová Plavuchová počas príhovoru pred slávnostným podpisom Deklarácie o vzájomnej spolupráci a podpore pri cielenom posilňovaní odolnosti detí a mládeže na Slovensku 7. júna 2024 v Bratislave. (FOTO TASR – Martin Baumann)

P. Pauko vyzval aj ďalšie inštitúcie, aby sa k iniciatíve pripojili. „Pre nás bude dôležité byť otvorenou platformou, ku ktorej sa pridajú ďalšie organizácie. Boli by sme radi, kedy sa to neskončilo iba pri mimovládnych organizáciách,“ podotkol s tým, že iniciatívu chce prepojiť aj so štátnou a verejnou správou.

Signátormi deklarácie sú organizácie pracujúce s deťmi a mládežou.

Prečítajte si aj