Piatok 20. septembra, 2024
Na snímke minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). (Foto: FB / Tomáš Drucker)

V Bratislave udeľovali ocenenia osobnostiam poradenstva za rok 2023

Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) ocenil v utorok (28. 5.) večer v Bratislave osobnosti poradenstva, ktoré pomáhajú deťom a ich rodinám v náročných životných situáciách. Za rok 2023 boli udelené štyri ocenenia. Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).

Oceňovanie odborníkov v systéme poradenstva a prevencie považuje riaditeľka VÚDPaP Janette Motlová za mimoriadne dôležité. „Málo si uvedomujeme, ako veľmi súvisí duševné zdravie s oceňovaním. Ak príliš veľa pracujeme, často aj za cenu vlastnej nepohody alebo zhoršených rodinných vzťahov, potrebujeme vedieť, prečo je to dôležité. Morálne ocenenie je často oveľa dôležitejšie než ocenenie materiálne,“ skonštatovala J. Motlová.

V kategórii Mladý talent poradenstva 2023 získala ocenenie Soňa Pribusová, psychologička z Centra poradenstva a prevencie v Trenčíne. V kategórii Osobnosť poradenstva 2023 si ocenenie prevzala Viera Hudečková z Diagnostického centra v Záhorskej Bystrici. Ocenenie za dlhodobý prínos v systéme poradenstva a prevencie bolo udelené Albínovi Škovierovi. Laureátom špeciálneho ocenenia Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR sa stal profesor Vladimír Labáth.

VÚDPaP zároveň v dňoch 29. – 30. mája organizuje v Bratislave 31. ročník konferencie Dieťa v ohrození. Témou je Psychická odolnosť ako výzva súčasnosti.

Prečítajte si aj