Štvrtok 19. septembra, 2024
(Foto: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Nehoda na D1 si vyžiadala životy 2 hasičov, diaľnica je do obhliadky uzatvorená (+Foto)

Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Po nehode je takisto jedna osoba ťažko a jedna ľahšie zranená. Diaľnica bude uzatvorená v oboch smeroch až do ukončenia obhliadky nehody. Vyplýva to z informácií Ministerstva vnútra SR a trenčianskej krajskej polície.

Zdroj: FB Matúš Šutaj Eštok

Ako priblížila polícia, pri požiari zasahovali dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a jedna hliadka Mýtnej polície. „Po ich príchode na miesto udalosti do nich z doposiaľ neznámych príčin narazilo nákladné motorové vozidlo,“ doplnili na sociálnej sieti. Na miesto nehody Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie.

Zdroj: FB Matúš Šutaj Eštok

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám zasahujúcich hasičov a skoré uzdravenie zraneným,“ uviedol na mieste minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Apeloval na vodičov, aby boli počas šoférovania pozorní, vnímali okolie a snažili sa predísť zbytočným tragédiám. Úprimnú sústrasť pozostalým hasičov vyjadrili na sociálnej sieti aj viacerí politici.

Zdroj: FB Matúš Šutaj Eštok

Hasičský a záchranný zbor sa v najbližších hodinách k udalosti nebude vyjadrovať a bližšie informácie poskytne hneď, ako to situácia umožní. „Dnešná tragická dopravná nehoda je obrovskou stratou pre Hasičský a záchranný zbor. Myslíme na rodiny zosnulých hasičov,“ dodali hasiči na sociálnej sieti. Prezident HaZZ Adrián Mifkovič bol na mieste nehody, rovnako ako prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

Zdroj: FB Matúš Šutaj Eštok

Polícia na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Bližšie informácie poskytne, až keď to dovolí procesná situácia.

Prečítajte si aj