Piatok 20. septembra, 2024
V Lešti sa začal už 9. ročník cvičenia „Slovenský štít“. (Zdroj: FB / Ozbrojené sily Slovenskej republiky)

Prijímacie konanie do dobrovoľnej vojenskej prípravy stále prebieha

Splň podmienky a buď súčasťou nášho tímu – dobrovoľník je dvakrát občanom.

Necelé 2 týždne majú záujemcovia možnosť podať si prihlášku pre zaradenie do dobrovoľnej vojenskej prípravy (DVP). Po splnení kompletných podmienok a úspešnom prijímacom konaní, sa uchádzači počas 11-týždňového výcviku naučia alebo zdokonalia v práci v tíme, v zvládaní stresových situácií a v základoch vojenskej taktiky a streľby. Informoval o tom hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

Uchádzači o DVP dostanú komplet potrebný materiál, bezplatné ubytovanie a stravu, získajú základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas celej doby výcviku majú zabezpečené zdravotné, dôchodkové a úrazové poistenie. Prihlásiť sa môžu absolventi strednej školy, ale aj tí, ktorí sú v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Počas jednorazového výcviku dostanú uchádzači o DVP za každý predchádzajúci absolvovaný mesiac po častiach vyplatený finančný príspevok vo výške 1452€ v čistom.

Termín vojenského výcviku začína 8. júla 2024 a bude prebiehať v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. Po úspešnom absolvovaní výcviku ukončenom slávnostným vyradením a vojenskou prísahou, budú absolventi povýšení do hodnosti vojak 2. stupňa a zaraďovaní do záloh, s možnosťou vstúpiť aj do aktívnych záloh.

Kompletné podmienky pre zaradenie, ako aj kontakty na regrutačné skupiny nájdu záujemcovia na stránke budemvojak.sk.

Prečítajte si aj