Pripravte si recept podľa autorky knihy Klíčkovanie: Cuketové Sabji s klíčkami
Prinášame vám recept na Cuketové Sabji s klíčkami od autorky knihy Klíčkovanie Viery Múdrej.
Recept je dokonalým príkladom toho, ako jednoducho a chutne môžeme začleniť klíčky do nášho každodenného jedálnička. Klíčky sú nielen výživné, ale do jedla pridávajú jedinečnú chuť a textúru. Kombinácia čerstvej cukety, farebnej papriky a voňavých korenín vytvára lahodné jedlo plné farieb a živín, ktoré si zamilujete.
V rozhovore pre Epoch Times Slovensko autorka vysvetľuje, ako sa ku klíčkom dostala a čo ju inšpirovalo k napísaniu jedinečnej publikácie.
Čo budete potrebovať
2 polivakové lyžice (PL) oleja, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička (ČL) celej rasce, ½ ČL semienok čiernej horčice (ak nemáte, vynechajte, v žiadnom prípade nenahrádzajte bielymi horčičnými semienkami), 1 mäsitá farebná paprika, 2 stredne veľké cukety, 2 hrste klíčkov mungo fazuľky, 1 ČL mletej kurkumy, ¼ ČL mletého čierneho korenia, čili podľa chuti, ½ ČL granulovaného cesnaku, 1 ČL soli, 1 PL citrónovej šťavy.
Ako postupovať
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a postupne restujeme aj s koreninami na rozpálenej panvici / hrnci v poradí, v akom sme uviedli. Na oleji orestujeme cibuľu s rascou a horčicou dosklovita, pridáme papriku, o 3 minúty cuketu. Restujeme do polomäkka, pridáme všetky zvyšné koreniny a klíčky. Necháme prejsť varom, ochutíme citrónovou šťavou a odstavíme. Sabji podávame s chlebovými plackami, ryžou, ako prílohu k indickým dhalom alebo curry (hustejšie omáčkové jedlá), alebo s pečivom.
Dobrú chuť!
ZDIEĽAŤ ČLÁNOK