Sobota 21. septembra, 2024
Na snímke pohľad z vrchu na účastníkov protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko (PS) na Námestí slobody v Bratislave 2. mája 2024. (FOTO TASR - Jaroslav Novák)

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí (+Foto)

Na snímke ľudia počas protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko (PS) na Námestí slobody v Bratislave 2. mája 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo okolo 4000 ľudí. Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

Pohľad z výšky na účastníkov protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko (PS) na Námestí slobody v Bratislave 2. mája 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Poukázali na to, že vyváženosť televízie a rozhlasu neznamená rezignáciu na základné hodnoty pravdy a demokracie, na ktorých stojí spoločnosť. Slovenská demokracia podľa nich potrebuje verejnoprávne médium. Ako podotkli, vláda chce siahnuť aj na druhý dôchodkový pilier, a aj preto potrebuje „zadusiť“ médiá.

(FOTO TASR – Jaroslav Novák)
Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko a podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka reční počas protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko (PS) na Námestí slobody v Bratislave 2. mája 2024. (FOTO TASR – Jaroslav Novák)

Prečítajte si aj