Zeleninová polievka s talianskym šmrncom (recept)
Pripravte sa na cestu talianskymi kulinárskymi tradíciami s naším receptom na zeleninovú polievku. S touto bohatou zmesou štipľavých bylín a čerstvej zeleniny premeníte svoju kuchyňu na malú taliansku trattóriu. Buon appetito!
Ingrediencie:
1 cibuľa
Olivový olej
2 póry
2 stonky zeleru
1 mrkva
1 červená paprika
1 cuketa
2 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
1 chilli paprička
Soľ
Čierne korenie
Tymián
1 liter zeleninového vývaru
Petržlen
3 plátky chleba
Sušený cesnak
Oregano
Červené korenie
Postup:
V hrnci zohrejte trochu olivového oleja a orestujte cibuľu na miernom plameni.
Pridajte pokrájané póry, zeler, mrkvu, červenú papriku, cuketu, zemiaky, cesnak a chilli papričku. Dobre premiešajte.
Osolte, pridajte čierne korenie a tymián. Dôkladne premiešajte a hrniec prikryte. Nechajte variť 5-7 minút.
Do hrnca pridajte 1 liter zeleninového vývaru. Nechajte variť ďalších 15 minút.
Pridajte čerstvý nasekaný petržlen.
Medzitým pripravte krutóny. Plátky chleba potrite olivovým olejom a posypte ich sušeným cesnakom, červeným korením a oreganom. Pečte v rúre na 180°C po dobu 10 minút.
Teplú polievku podávajte s aromatickými krutónmi.
Užite si túto lahodnú polievku plnú chutí a vôní!
Prajeme Vám dobrú chuť!
ZDIEĽAŤ ČLÁNOK