Utorok 22. októbra, 2024
Transgender aktivisti na demonštrácii v centre Bratislavy, 2. mája 2023 (Epoch Times)

Väčšina detí z toho vyrastie, tvrdí nová štúdia o rodovej dysfórii

Podľa dlhodobej holandskej štúdie väčšina detí, ktoré pochybujú o svojom pohlaví, v dospelosti zo svojich pocitov vyrastie.

V 15-ročnej štúdii sledovali viac ako 2 700 mladých ľudí vo veku od 11 do 25 rokov a každé tri roky sa ich pýtali na ich pocity týkajúce sa ich pohlavia.

Výsledky ukázali, že na začiatku štúdie približne jedno z desiatich detí (11 %) vyjadrilo „nespokojnosť so svojím pohlavím“ v rôznej miere. Vo veku 25 rokov už len jedno z 25 detí (4 %) bolo „často“ alebo „niekedy“ nespokojné so svojím pohlavím.

„Výsledky tejto štúdie by mohli pomôcť dospievajúcim uvedomiť si, že je normálne mať v tomto veku určité pochybnosti o svojej identite a genderovej príslušnosti a že je to relatívne bežné,“ uviedli vedci vo svojej štúdii.

Patrick Brown, člen konzervatívneho Centra pre etiku a verejnú politiku, ktorý sa na výskume nepodieľal, pre britský denník Daily Mail povedal: „Táto štúdia poskytuje ešte viac dôvodov na skeptický postoj k agresívnym krokom uľahčujúcim zmenu pohlavia v detstve a dospievaní.“

„Skutočnosť, že miera spokojnosti je nižšia o niekoľko rokov neskôr, naznačuje, že pre veľkú väčšinu tínedžerov, ktorí sa snažia pochopiť svet a nájsť svoje miesto v ňom, bude najlepším prístupom opatrnosť a obozretnosť, a nie unáhlený krok k trvalej operácii alebo hormonálnej terapii,“ dodal P. Brown.

„Nespokojnosť s pohlavím, hoci je relatívne bežná počas raného dospievania, vo všeobecnosti s vekom klesá a zdá sa, že je spojená s horším sebavedomím a duševným zdravím počas vývoja,“ píšu autori štúdie.

Spojené kráľovstvo minulý mesiac zastavilo predpisovanie hormonálnych blokátorov deťom s rodovou dysfóriou, ako sa nazývajú ľudia, ktorí sa nedokážu zmieriť so svojím vrodeným pohlavím. „ Na to, aby bola táto liečba v súčasnosti bežne dostupná, nie sú dostatočné dôkazy na podporu bezpečnosti alebo klinickej účinnosti…“, uviedlo britské ministerstvo zdravotníctva.

Stephanie Davies-Araiová z britskej neziskovej organizácie Transgender Trend nedávno v britskom televíznom programe British Thought Leaders našej sesterskej televízie NTD, uviedla, že afirmatívna liečba, pri ktorej zdravotnícky personál nekriticky akceptuje názory dieťaťa bez toho, aby ich spochybňoval, v skutočnosti nie je láskavá, ale krutá.

Liečba hormónmi a blokátormi, alebo dokonca chirurgické zákroky vedúce k zmene pohlavia, sú závažnými zásahmi do tela a spôsobujú deťom nezvratné škody. Medzi riziká užívania blokátorov puberty a hormónov opačného pohlavia podľa nej patrí zníženie hustoty kostí, zníženie IQ, neplodnosť alebo strata funkčnosti pohlavných orgánov.

„Sú aj mladí muži, ale mladé ženy zvyčajne užívajú testosterón a majú za sebou dvojitú mastektómiu (odstránenie oboch prsníkov, pozn. red.). Rast chlpov a fúzov je na celý život. U niektorých sa vyvinula mužská plešatosť. Nemajú prsia, teraz sa snažia byť opäť ženami,“ poznamenala Davies-Araiová.

Kriticky sa vyjadrila aj k školským pracovníkom, ktorí na školách sociálnu tranzíciu podporujú. Tvrdí, že deti môžeme učiť buď „realitu a pravdu, ktorá hovorí, že pohlavie sa nedá zmeniť“, alebo transgender ideológiu, ale nie „trochu z oboch“.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj