Piatok 20. septembra, 2024
(Foto: FB / BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti)

Novou riaditeľkou Bibiany je Petra Flach, rezort zmenu nekomentuje

Novou riaditeľkou Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana sa stala ekonómka Petra Flach. „Nová riaditeľka sa nám prišla v utorok predstaviť,“ potvrdili zamestnanci Bibiany. Ministerstvo kultúry (MK) SR personálnu zmenu nekomentuje.

V prípade novej šéfky Bibiany nemá ísť podľa zamestnancov o umelkyňu Petru Flach, ako o tom pôvodne informovali médiá. Aktuálne informácie hovoria o tom, že nová riaditeľka pôsobila v ekonomickej oblasti a býva v rakúskom Kittsee.

Zamestnanci Bibiany ešte v utorok adresovali ministerke kultúry otvorený list, v ktorom vyjadrujú nesúhlas s neodôvodneným odvolaním predchádzajúcej riaditeľky Zuzany Liptákovej, žiadajú tiež vysvetlenie.

O odvolaní informoval rezort kultúry v pondelok (25. 3.). Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) okrem Liptákovej odvolala aj generálnu riaditeľku Slovenskej národnej knižnice v Martine Katarínu Krištofovú. Kým v Liptákovej prípade využila možnosť odvolať bez udania dôvodu, pri odvolaní Krištofovej ako dôvod uviedla nedostatočné zabezpečenie inštitúcie voči kybernetickým útokom, nedostatočnú ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva a pochybenia v manažérskej činnosti.

Prečítajte si aj