Streda 18. septembra, 2024
Ilustračná fotografia (foto: gpointstudio / freepik.com)

7 spôsobov, ako zaistiť, aby sa vaše okolie cítilo príjemne

Aj tie najmenšie gestá môžu udržať priateľstvo zdravé.

Je príjemné, keď si vás niekto všimne a ocení vás, že? Tento dar môžete ponúknuť niekomu inému kedykoľvek. Predstavte si, ako by sa vám aj ostatným hromadili dary dobrej vôle a priateľstva, keby ste si dali za úlohu pravidelne robiť druhým radosť.

To, že sa druhí cítia dobre, nie je nejaký mimoriadny dar pre charizmatických alebo spoločenských jedincov. Dokonca to ani nie je zručnosť, ktorú by ste museli trénovať, aby ste ju dobre zvládli. Takmer každý môže spôsobiť, aby sa ostatní cítili dobre, a to vďaka vedomostiam, ktoré už má, ako aj sebadôvere.

Jediné, čo je ťažké – ak to tak chcete nazvať – ​​je rozhodnúť sa, že tento krok bude vo vašom živote prioritou, a deň za dňom ho dodržiavať. Úprimnosť a odhodlanie sú skutočne jediné vlastnosti, ktoré potrebujete. Nie je úžasné, že niečo také výnimočné je zároveň také dostupné? Naozaj nemáme žiadnu výhovorku, aby sme neurobili všetko pre to, aby sa druhí cítili dobre.

Dôvodov, prečo ostatným dopriať dobrý pocit, je toľko, koľko je spôsobov, ako to urobiť. Najdôležitejším dôvodom je to, že keď sa druhí cítia dobre, pridáva to svetu lásku a láskavosť. Všetci ľudia potrebujú vo svojom živote lásku a najlepší spôsob, ako ju prijímať, je posielať ju ďalej.

Šírenie dobroty

Určite si dokážete vymyslieť vlastné spôsoby, ako ľuďom vo svojom živote urobiť radosť. Ak by ste chceli ďalšiu inšpiráciu, tu je niekoľko príkladov toho, čo urobili ostatní a vďaka čomu som sa cítil obzvlášť dobre:

1. Klaďte doplňujúce otázky

Takmer každý môže predstierať, že počúva alebo dáva pozor, ale kladenie premyslených doplňujúcich otázok je nespochybniteľným dôkazom, že vás zaujíma, čo druhá osoba hovorí. Keď si všimnem, že niekoho zaujíma, čo hovorím, a dobrými otázkami ma povzbudzuje k ďalšiemu zdieľaniu, zažívam hlboké spojenie, ktoré je úžasné.

2. Verejná pochvala

Každý úprimný a konkrétny kompliment je skvelý, ale ešte lepšie je, keď je vyslovený verejne. Nemusí to byť práve pred veľkou skupinou, ktorá by vás mohla priviesť do rozpakov. Príkladom z môjho života je, keď jeden z mojich priateľov pred iným kamarátom vyzdvihne niečo, čo si na mne cení. Ako jednoduchý a potešujúce darček, ktorý môžeme dať druhým.

3. Urobte niečo špeciálne medzi jednotlivými stretnutiami

Niektorí priatelia sú skvelí v danom okamihu. Keď sú s vami, sú plne prítomní a sľubujú skvelé chvíle a zmysluplné spojenie – potom odídu a vy o nich nemusíte počuť, kým nebudete znova spolu. Na tom nie je nič zlé, ale je naozaj výnimočné, keď pre vás v čase svojej neprítomnosti urobia niečo pekné – možno vám prepošlú článok, o ktorom si myslia, že by sa vám páčil – niečo, čo ukazuje, že na vás mysleli.

4. Vymyslite si zábavné aktivity, ktoré si spoločne vychutnáte

Keď sa snažíte vymyslieť zábavný výlet alebo posedenie s priateľom, dávate tým najavo, že s ním chcete byť a že vám záleží na tom, aby sa dobre bavil. Rovnako ako si plánovaním premysleného romantického rande môžete získať srdce potenciálneho partnera, môžete to isté urobiť s priateľmi a prejaviť im rovnakú mieru náklonnosti.

5. Rešpektujte názory

Mám rád priateľov, ktorí sa na mňa obracajú s prosbou o názor a zdá sa, že berú moje slová vážne. Je to niečo, čo rád robím aj pre ostatných. Tým, že požiadame svojich priateľov o radu, spätnú väzbu alebo ich myšlienky akéhokoľvek druhu, potvrdzujeme, že dôverujeme ich postrehom a rešpektujeme ich názory.

6. Usmievajte sa a vyzerajte šťastne, keď vidíte ostatných

Ľudia sú naozaj dobrí v čítaní výrazov a reči tela druhého človeka. Je oveľa ťažšie oklamať niekoho pohľadom ako slovami. Preto si vždy vážim priateľov vo svojom živote, ktorí vyzerajú nadšene, že ma vidia, bez ohľadu na to, kedy sme sa videli naposledy. Cítim sa potom skvele, ako by im samotná moja prítomnosť rozjasnila deň.

7. Dávajte malé darčeky

Ako každý človek, aj ja rád dostávam darčeky k narodeninám a na Vianoce, čo sú obvyklé obdobia, kedy sa darčeky dávajú. Keď ma niekto obdaruje nečakaným darčekom, nech už sa jedná o akúkoľvek maličkosť, je to niečo, na čo len tak nezabudnem. Nedávno ma kamarátka požiadala o malú láskavosť a ako poďakovanie mi priniesla dobrú miestnu zmrzlinu. Mal som z toho pocit, že jej na našom priateľstve záleží a že je rada, že som jej mohol pomôcť.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj