Piatok 13. septembra, 2024
Pikniky sú všestranné, kreatívne a nenáročné - ideálne na večerné rande (Biba Kayewich)

Šesť kreatívnych a cenovo dostupných nápadov na manželské rande

Niektoré z najlepších večerných schôdzok nestoja vôbec nič.

S manželom sme sa vždy snažili žiť jednoduchým a skromným životným štýlom. Niekedy to môže byť náročné, ale ak to dokážete, odmena je na nezaplatenie. Napríklad rande sa stalo dobrodružstvom kreativity, pri ktorom vymýšľame rôzne možnosti, pričom sa držíme v rámci nášho rozpočtu.

Našťastie sa vždy koná veľa bezplatných podujatí, ako sú koncerty, festivaly, komediálne predstavenia v kaviarňach a filmové večery v parku. A keďže rande je predovšetkým o kontakte, nie sú potrebné žiadne honosné kulisy.

Ak potrebujete trochu inšpirácie, tu sú niektoré z našich obľúbených spôsobov, ako si užiť spoločný romantický večer.

Urobte si piknik

Krása pikniku spočíva v jeho jednoduchosti. Na pikniky chodíme radi, pretože môžeme byť sami sebou. Netreba si obúvať nóbl topánky, ani nosiť kravatu. Na jedálnom lístku sú vždy naše obľúbené jedlá a všetky zvyšky sú obzvlášť dobré.

Piknik môžete mať takmer kdekoľvek. Môžete ho mať v záhrade pri mesačnom svite, pri sviečkach v rodinnej izbe alebo na lodi na jazere pri západe slnka. Získate skutočný kvalitný spoločný čas, počas ktorého sa môžete porozprávať, dohnať resty alebo len tak ticho sedieť a vychutnávať si vzájomné šťastie alebo krásu prírody okolo vás.

Pozorujte hviezdy

Očarujúca krása hviezdnej noci je dokonalým prostredím na romantické rande. Pred rokmi ma fascinovali súhvezdia, keď sme sa na hodinách domácej školy učili o nočnej oblohe.

Starí Gréci a Rimania pomenovali súhvezdia na počesť svojich mytologických bohov, bohýň či iných hrdinov, napríklad princezná Andromeda, kráľovná Kasiopeia a mocný lovec Orion. 

Meteorický roj Perzeíd v polovici augusta je najpozoruhodnejší a za hodinu je možné vidieť desiatky meteorov. Obdivuhodné predstavenie ponúkajú aj Orionidy v októbri a Geminidy v decembri. Hviezdy sú jasnejšie, keď sú teploty nižšie a vlhkosť vzduchu nízka.

Spravte si herný večer

Máte radi priateľskú súťaž? Potom sú pre vás stolové hry to pravé.

Existujú stolové hry pre každý druh záujmu, a ak je vaša herná skriňa chudobná, počas roka môžete nájsť skvelé ponuky v miestnych výpredajoch alebo online. Ak vás viac bavia karty, vyskúšajte srdce alebo poker. 

Rozprávajte sa

Slávny írsky básnik a dramatik Oscar Wilde povedal: „V konečnom dôsledku je putom každého spoločenstva, či už manželského alebo priateľského, rozhovor.“

V  každodennom živote niekedy nie je ľahké držať krok so svojím manželským partnerom. Rozhovory môžu byť krátke. Nech je teda rozhovor hlavným bodom vášho ďalšieho rande. Nemusí byť hlboký a vážny. Môže byť ľahký a povzbudzujúci.

Zorganizujte filmový maratón

Môj manžel je milovníkom sci-fi. Ja mám rada dobré thrilery s množstvom dejových zvratov a prekvapivým koncom. Dajte si tieto dve veci dohromady a dostanete napr. klasické čiernobiele sci-fi filmy z 50. rokov. Áno, zápletka je trochu primitívna a herecké výkony tiež nie sú najlepšie, ale vždy sa spolu dobre zasmejeme.

Či už dávate prednosť dokumentom, zahraničným filmom, romantickým komédiám alebo detektívkam, existujú streamovacie služby, prostredníctvom ktorých si môžete pozrieť svoj obľúbený žáner.

Začnite s novým koníčkom alebo športom

V roku 2020, keď sme boli odstavení z dôvodu pandémie koronavírusu, sme hľadali nové aktivity, ktoré by nás zamestnali. Spomenula som si, ako som ako dieťa hrávala bocciu (talianska verzia francúzskej hry petanque) v záhrade mojich starých rodičov. Na internete sme si teda kúpili cenovo dostupnú súpravu a hra nám poslúžila ako obľúbená zábava a dnes ju hráme tak často, ako sa len dá.

Plánovanie a realizácia pravidelných večerných schôdzok nemusí stáť majetok ani zahŕňať komplikované plány. Ide jednoducho o to, aby sme spolu trávili kvalitný čas. Pozvite teda svoju polovičku na nápadité a cenovo dostupné rande, uvoľnite sa a užite si pohodlie a jednoduchosť.

Pôvodný článok

Prečítajte si aj